Succesvol Streekgala

wielewaalOp zondag 28 juni mochten meester Gert en de aanwezige vrijwilligers van schooltuin de Wielewaal zich in behoorlijk wat belangstelling verheugen. Vele bezoekers kwamen de groentes en bloemen bewonderen en de verhalen horen over de tuin. Ook onze imkers hadden het druk. We vertelden over de bloemetjes en de bijtjes, deelden biologisch bloemenzaad uit, lieten de kasten en een korf zien en kinderen mochten de speciale kinderkapjes passen en even door de plexiglas bovenplaat in de bijenkasten kijken.

De bijen zorgden eind van de middag nog voor wat spektakel toen een zwerm aanstalten maakte om uit te vliegen. Toen duizenden bijen na een half uur nog steeds vlak voor de kast in de lucht rondvlogen werd duidelijk dat er iets aan de hand moest zijn. De koningin bleek zich onder de kast, in de spleet tussen onderplaat en onderkant kast, te hebben genesteld waardoor slechts een paar honderd bijen zich bij haar konden voegen.

kitty en klein willinkHet toeval wilde dat dhr. Klein Willink, ervaren imker uit Borculo, samen met dochter, schoonzoon en kleinkinderen nét een bezoek bracht aan de Wielewaal. Hij stak ogenblikkelijk de handen uit de mouwen en hielp Kitty de koningin, samen met een flink aantal bijen in een nieuwe kast te zetten. De overige bijen bleken ’s avonds weer terug gevlogen te zijn op de oude kast.

Het was een mooie dag, volgende keer zijn we zeker weer van de partij.