Waarom Bijen Dichterbij

Bijen Dichterbij bestaat uit vier hobby-imkers met een groot hart voor bijen, natuur en landschap. Wij imkeren in de Ooijpolder en de Duffelt bij Nijmegen.

Haalsterbij

Bijen zijn onlosmakelijk verbonden met hun omgeving. Ze zijn belangrijke bestuivers waardoor niet alleen natuur en landschap kunnen floreren, maar ook een groot deel van het eten dat op ons bord terechtkomt geteeld kan worden.  Tegelijkertijd zijn bijen voor hun voortbestaan afhankelijk van een rijkbloeiende, gevarieerde en gifvrije omgeving zodat zij zuivere nectar en stuifmeel kunnen halen.
Door onder meer grootschalige landbouw, gebruik van pesticiden en een teruggang aan drachtplanten gaat het niet goed met de bijen.

Bijensterfte is inmiddels een wereldwijd probleem. Wij zijn er van overtuigd dat ook op kleine schaal en dichtbij huis iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van bijen. 

Educatieve bijenstalVanuit Bijen Dichterbij willen wij daarom zoveel mogelijk mensen in onze eigen omgeving informeren over het belang van bijen in een bloeiend landschap en over het verbeteren van de leefomstandigheden voor bijen. We doen dit onder andere via educatieve activiteiten, publieksacties en het (laten) zaaien en planten van drachtplanten. Ook beheert een van onze imkers een educatieve bijenstal op schooltuin de Wielewaal in de Ooijse Schependom vlak buiten Nijmegen. Daar ontvangen we schoolklassen en bij speciale gelegenheden ook andere geïnteresseerden. We werken graag samen met mensen, organisaties en bedrijven die zich ook inzetten voor bijen, natuur en landschap.

Wij zetten ons in voor bijen in een bloeiende Ooijpolder en Duffelt. Doet u mee?